У Румунії дитина померла після ритуалу хрещення

1 лютого в Румунії трагічно загинуло шеститижневе немовля. Хлопчик був госпіталізований відразу після хрещення, під час якого його тричі занурили у воду, і невдовзі помер у лікарні.

Як повідомляє НВ, менше ніж за тиждень, до вечора 5 лютого, онлайн-петицію з вимогою змінити ритуал підтримали майже 60 тисяч людей.

Інцидент стався у місті Сучава у православній церкві святих Костянтина та Олени 31 січня, повідомив місцевий новинний сайт ziardesuceava.ro.

Немовляті стало погано, після того, як священик вийняв його з купелі, в яку перед цим тричі його занурив. Дитині відразу ж викликали швидку допомогу. Медики виявили, що у хлопчика зупинка серця, і реанімували його. Після цього немовля привезли до лікарні, де підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Однак врятувати його не вдалося - вранці 1 лютого дитина померла. Розтин показав, що хлопчик потонув. Сайт ziardesuceava.ro писав 3 лютого, що точно було неясно, захлинувся він водою чи молоком. За даними digi24.ro, повний звіт про розтин буде готовий через кілька тижнів.

Після розтину 44-річний священик Олександру Мазараче став підозрюваним у справі про ненавмисне вбивство. За даними румунської служби Радіо Свобода, він відсторонений від служіння до кінця розслідування.

На даний момент у Мережі з'явилося два фрагменти відео хрещення немовляти, після якого воно померло. На першому з них видно, що священик і ще один чоловік, який притримує дитину за ноги, тричі занурюють її в купіль.

Дитина при цьому лежить на спині горілиць. Відео свідчить, що перед зануренням у воду дитина плакала. Але перше відео триває лише кілька секунд, і з нього не зрозуміло, чи плакала вона після того, як її дістали з води. Видно також, що, опускаючи немовля у воду, священик тримає руку на його обличчі, імовірно, прикриваючи від води ніс та рот.

Видання Activ News, яке першим опублікувало відео хрещення, пізніше оприлюднило ще одне відео. На ньому видно, що дитина дійсно плаче після того, як її дістали з води.

2ogoloshenya