Adobe припинила підтримку Flash Player

Компанія Adobe припинила підтримку мультимедійного плагіна для браузерів Flash Player. Adobe заборонить плагіну відображати контент з 12 січня.

Про це пише BBC.

Adobe Flash Player - плагін для браузера, який в ранній період розвитку Інтернету додав сайтам анімації та інтерактивності, офіційно більше не підтримується.

Створений в 1996 році, Flash Player колись був одним з найпопулярніших програмних рішень для потокової передачі відео та ігор в Інтернеті. У 2009 році програма була встановлена ​​на 99% підключених до мережі комп'ютерів.

Але у нього були проблеми з безпекою, і він не зміг перейти в епоху смартфонів. Компанія Adobe більше не буде пропонувати оновлення безпеки для Flash і закликала людей видалити його.

Оскільки Adobe заборонить Flash Player відображати контент з 12 січня, є побоювання, що стара анімація, ігри та інтерактивні веб-сайти будуть втрачені.

У зв'язку з цим відкритий спільний проект, відомий як Ruffle, працює над розробкою програмного забезпечення, яке може відтворювати такий контент у веб-браузері, не потребуючи плагіна Flash Player.

2ogoloshenya