Японія за 15 років хоче відмовитися від бензинових автомобілів

Японія до середини 2030-х років планує відмовитися від автомобілів з бензиновим двигуном та замінити їх на електромобілі.

Про це йдеться в плані японського уряду до 2050 року, який отримав назву "Стратегія зеленого зростання", передає The Wall Street Journal, пише Суспільне.

Ця програма передбачає більш широке використання пов'язаних з воднем технологій в промисловості та автомобілебудуванні. Вона є частиною обіцянки прем'єр-міністра країни Йосіхіде Суґи щодо усунення викидів вуглецю в навколишнє середовище.

У межах виконання урядової програми планується відмовитися від продажу нових автомобілів з бензиновими двигунами і замінити їх до середини 2030-х років на електромобілі, в тому числі гібридні автомобілі та автомобілі на паливних елементах.

При цьому уряд Японії обіцяє надати компаніям податкові пільги та іншу фінансову підтримку, націлену на додаткове економічне зростання в 90 трильйонів ієн (870 мільярдів доларів) на рік за рахунок зелених інвестицій і продажів до 2030 року і 190 трильйонів ієн (1,8 трильйона доларів) до 2050 року.

За даними видання, деякі японські автовиробники розкритикували наміри уряду. Зокрема, президент Toyota Motor Corporation Акіа Тойода стверджує, що швидка відмова від бензинових автомобілів зруйнує бізнес-модель японської автомобільної промисловості.

2ogoloshenya