Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Китайські вчені стверджують, що знайшли Ноїв Ковчег на горі Арарат

Західні журналісти розповіли про чергову потенційну сенсацію. Популярний британський таблоїд «Express» опублікував інформацію про те, що нібито знайдений, нарешті, Ноїв ковчег – легендарне судно, на якому біблійний патріарх Ной врятував від Всесвітнього потопу власну сім’ю і по парі тварин кожного біологічного виду.

Останки ковчега, як повідомляється, виявили китайські кінодокументалісти з Гонконгу.

Про це повідомляє AFP.

Незважаючи на те що ця новина прогриміла на весь світ тільки зараз, дивовижна знахідка, виявляється, була зроблена ще 8 років тому. Тоді режисер Юнг Уінг-Чунг відправився разом зі своєю командою дослідників на гору Арарат (Туреччина), де, згідно з переказами, зупинився Ной. Там китайці і наткнулися на залишки стародавнього судна.

«Я на 99,9 відсотків переконаний, що це саме той корабель, який побудував Ной», – розповідає Уінг-Чунг.

Вражаюча знахідка китайців

Шлях до реліквії кіношникам вказали курди, яким було відомо про фантастичний плавзасіб Ноя багато століть. Китайців провели по секретних стежках на схилі Арарату в жовтні 2009 року. Останки ковчега перебували на висоті більше чотирьох кілометрів.

Ман-фай Юень, який брав участь в експедиції, повідомляє: «Нас привели до дерев’яної платформи, покритої льодом, на краях якої були великі фрагменти стін. Це було схоже на залишки величезного дерев’яного ящика. Ми побували всередині, там виявилося кілька відсіків, розгороджених дерев’яними балками. Судячи з усього, тут і розміщувалися тварини ».

Фахівці відламали від балок кілька шматочків деревини. Радіовуглецевий аналіз згодом показав, що вік дерева становить понад 4800 років. В Біблії якраз йдеться, що ковчег був виконаний з кипариса або кедра, а така хвоя може при певних умовах зберігатися, не розкладаючись, хоч цілу вічність. Кінодокументалісти також зробили безліч фотографій всередині напівзруйнованого судна. На полицях всередині збереглося щось схоже на сіно, що служило, ймовірно, кормом для травоїдних тварин. Також було знайдено загадкову дерев’яну скриню, яку китайці так і не наважилися відкрити, побоявшись відламати її кришку.

Ноїв ковчег знаходили на Арараті і раніше

Примітно, що влада Туреччини, де розташовується найвищий вулканічний масив Вірменського нагір’я, не заперечує, що уламки Ноєвого ковчега дійсно знаходяться на Арараті. Проте, офіційно реліквії відводять інше місце, де спостерігається загадковий скам’янілий кістяк. При цьому ніякі експедиції не допускаються туди.

Йдеться про так звані Араратській аномалії – таємничому об’єкті, що з’являється на знімках засніжених схилів вершини Арарату. Багато вчених і християни вважають, що саме це – уламки біблійного судна. Китайці, в свою чергу, виявили свою знахідку приблизно в 18 кілометрах від даного місця.

Турецький уряд закрив схил гори з ймовірними останками Ноєвого ковчега в 1974 році. Втім, з 1800 року безліч ентузіастів встигло обстежити Арарат і багато з них залишили свої враження про свої подорожі в мемуарах і книгах. Так, вірменин Георгій Хагопьян розповідав, що в 1905 році, коли йому було всього 8 років, він пішов на гору разом зі своїм дідом і побував всередині корабля. Корпус судна був величезним і твердим, як камінь. Хагопьян також побачив на верхній палубі ковчега надбудову з незліченними вікнами.

У 1939 році американський журнал «New Eden» опублікував інтерв’ю з колишнім пілотом царської армії Володимиром Росковіцкім. Лейтенант стверджував, що натрапив в 1916 році на остов ковчега під час одного з розвідувальних польотів над Араратом. Льотчик відразу доповів про це Миколі II. Цар спорядив експедицію з півтораста чоловік, і за пару тижнів вони досягли ковчега. Корабель, за їхніми словами, був схожий на колосальну баржу і одночасно на товарний вагон. Всередині виявилося безліч великих і малих приміщень. На жаль, звіти і знімки з цієї експедиції були знищені під час революції 1917 року.

А в липні 1955 року дослідник і промисловець Фернанд Наварра з Франції виявив неподалік від Араратській аномалії метровий шматок майстерно обробленої деревини, яка мала феноменально високу міцність …

Ноїв ковчег продовжує зберігати нерозгадані таємниці і головна з них – наскільки християнська легенда про всесвітній потоп реальна історія тих далеких років…

Втім, варто зауважити, що про знахідку Ковчега різні дослідники повідомляли вже не раз, більше того, всі ці відкриття зроблено в різних куточках світу.

Так, у 2006 році американські вчені оголосили, що виявили об'єкт, схожий на Ноїв ковчег, у прикаспійських горах Ельбурс на північному заході Ірану.

Більшість шукачів Ноєвого ковчега вважають, що він перебуває на горі Арарат. Свою теорію вони підкріплюють у тому числі тим, що в архівах американської розвідки зберігаються зняті наприкінці 50-х рр. знімки дивного об'єкту на горі, який було охрещено "араратською аномалією".

У 1997 році представники ЦРУ привселюдно обіцяли розсекретити знімки Арарату, однак слова поки що не дотримали. О

дин з найбільш відомих шукачів ковчега - американський астронавт Джеймс Ірвін. У 1989 році під час чергової експедиції на Арарат він зняв на відеоплівку незвичайний коричневий предмет. Після його перегляду низка західних вчених висловили припущення, що на Арараті справді містяться залишки Ноєвого ковчега.

Джерело

2ogoloshenya