Туреччина завершила будівництво 81-кілометрової стіни на кордоні з Іраном

Туреччина закінчила будівництво 81-кілометрової стіни вздовж свого східного кордону з Іраном. Її почали будувати у 2017 році.

Про закінчення будівництва повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу на своїй сторінці у Twitter, передає Суспільне.

"Завершено проєкт з будівництва 81-кілометрової захисної стіни на кордоні Агри-Іран", - повідомив міністр.

За його словами, реалізація проєкту зайняла два роки через складні умови рельєфу, що уповільнювало роботи з будівництва стіни.

Стіну побудували з великої кількості бетонних блоків шириною 2 метри та заввишки 3 метри. Кожен такий фрагмент стіни важить 7 тонн.

Зведення стіни та посилення охорони кордону повинно покращити безпекову ситуацію на ньому. Загальна протяжність турецько-іранського кордону, через який часто намагаються пройти контрабандисти, нелегальні іммігранти та терористи РПК складає 534 км.

Нагадаємо, Туреччина вживала посилених заходів безпеки на кордоні з Сирією та Іраком в останні роки для запобігання незаконному перетину кордону. Анкара, зокрема, звела 330 км стіни уздовж кордонів з обома країнами та перекинула на кордон із Сирією гаубиці з метою зміцнення потенціалу прикордонних військових частин.

2ogoloshenya