Байден хоче попросити американців носити маски протягом 100 днів

Демократ Джо Байден, який переміг на виборах президента США, попросить американців носити маски перші 100 днів після його вступу на посаду. Його підхід до боротьби із COVID-19 буде кардинально відрізняться від підходу чинного президента Дональда Трампа.

"Лише 100 днів для маски, а не назавжди. Сто днів. Я думаю, що ми побачимо значне скорочення", - сказав Байден, інформує "Суспільне".

Також Байден розповів, що попросив залишитися на посаді керівника Інституту алергології та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі, бути його медичним радником і частиною групи з реагування на COVID-19.

"Я попросив його залишитися на тій самій ролі, як і за каденцій кількох минулих президентів, і я попросив його стати для мене головним медичним радником і бути частиною команди COVID", - сказав майбутній президент США.

Байден також розповів, що його привітали кілька сенаторів-республіканців, які публічно не визнали його перемогу на президентських виборах.

Центр контролю та профілактики захворювань США каже, що маски можуть допомогти захистити як тих людей, які носять їх, так і тих, хто знаходиться поруч з ними. Байден і Трамп мають протилежні підходи до боротьби з пандемією: Трамп боровся з багатьма рекомендаціями щодо коронавірусу, розробленими його власною адміністрацією, зокрема носінням медичних масок, тоді як Байден виступає за дотримання обмежувальних заходів.

Байден додав, що його плани щодо боротьби з коронавірусом не залишать економіку, але допоможуть перемогти хворобу. Він додав, що збирається вакцинуватися від СOVID-19 публічно, аби продемонструвати амекаринцям впевненість у вакцині. Також публічно вакцинується віцепрезидента Камала Гарріс.

2ogoloshenya