Британські магазини зможуть працювати цілодобово перед Різдвом

Міністр з питань житлового будівництва Роберт Дженрік в колонці для The Daily Telegraph оголосив, що за його рішенням магазини в Великобританії зможуть збільшити години роботи без бюрократичних зволікань.

За словами Дженріка, після локдауна торговим вулицям британських міст потрібна підтримка, і збільшення годин роботи дозволить не тільки прийняти більше покупців, але і знизити навантаження на магазини і міський транспорт.

Згідно з британськими законами, час роботи магазинів контролює місцева влада. Зазвичай питання про зміну годин роботи розглядається протягом декількох тижнів, але завдяки рішенню уряду тепер це буде відбувається значно швидше.

Можливість збільшити час роботи магазинів аж до цілодобового режиму збережеться у рітейлерів протягом грудня 2020 року та січня 2021-го. По неділях, відповідно до британських правил, великим магазинам  доведеться працювати не більше шести годин в день.

З 5 листопада по 2 грудня всі магазини в Англії за винятком продуктових, аптек і тих, що продають життєво важливі товари, закриті. Традиційний розпродаж в «чорну п'ятницю» в цей час повністю перейшов в онлайн.

Джерело: Коммерсанть

2ogoloshenya