Ніяких селфі: в яких туристичних місцях категорично заборонено робити фото

Сучасний світ охопила справжня селфіманія. Куди б ти не пішов, всюди хочеться зробити фото на згадку. Однак, є місця та пам’ятки, на території яких фотографувати категорично заборонено.

В яких популярних туристичних місцях заборонено фотографуватися, розповідає Travel24.

Вестмінстерське Абатство, Великобританія

У найвідомішій лондонській церкві не можна робити селфі або будь-які інші фотографії. Місто хоче зберегти священну атмосферу будівлі. Поруч з храмом фотографуватися ніхто не забороняє, а от всередині – не можна.

Долина царів, Єгипет

На самій долині, звичайно, можна знімати, проте в середину приміщень з камерами не впускають – їх просто забирають при вході.

Сикстинська капела, Ватикан

Як сильно б вам не хотілося зробити селфі всередині перлини Ватикану, проте не вийде. Заборона на фото тут набрала чинності з 1980 року, коли Ватикан отримав 4 мільйони євро на ремонт картин від Японського телевізійного фонду Nippon в обмін на ексклюзивні права на фото і відео на всі твори мистецтва Сикстинської капели.

Гранд-Каньйон, США

Фотографувати забороняється на скляному оглядовому майданчику, бо це може сприяти його нищенню. Шкода, саме з нього відкриваються найкращі краєвиди на це дивовижне місце.

Замок Нойшванштайн, Німеччина

Ви не можете самі пройти околицями цієї грандіозної споруди – зробити прогулянку з фотосесією можна винятково у супроводі гіда.

Тадж-Махал, Індія

Фотографуватися всередині Тадж-Махала суворо заборонено, оскільки він є мавзолеєм. А ось на вулиці можете знімати величну будівлю скільки завгодно, в тому числі й робити селфі на пам’ять.

Приморський район, Мумбаї

Індійське місто славиться прекрасними палацами й чудовими краєвидами. Любителям селфі це місце здається ідеальним фоном для фото. Однак, необережність туристів призводить до нещасних випадків у вигляді падіння в воду, тому керівництво міста прийняло рішення заборонити селфі на Приморській набережній.

 

Ейфелева вежа, Париж

Вдень фотографуйте скільки вам завгодно, а ось нічне освітлення вежі захищено авторським правом – тут не можна поширювати знімки, зроблені в нічний час, не отримавши спеціального дозволу.

Звичайно, не всі туристи дотримуються законів чужої країни, і в мережі іноді можна побачити зроблені нишком фото. Однак, цей ризик не є виправданим, бо людина може отримати штраф, або бути й зовсім виселеною з країни із забороною на в’їзд.

2ogoloshenya