Британський археолог заявив, що знайшов "будинок Ісуса Христа"  (ФОТО)

У 2015 році професор Дарк уперше припустив, що будинок належав Марії та Йосипу.

Після 14 років розкопок у Назареті британський археолог заявив, що знайшов будинок, який, імовірно,належав Йосипу та Діві Марії. Вперше це житло виявили ще у 1880-х роках.

Провівши розкопки під жіночим монастирем у біблійному Назареті, дослідник Кен Дарк стверджує, що будинок І століття, який він розкопав і дослідив, швидше за все, збудував батько Ісуса – Йосип, повідомляє Daily Mail,пише ТСН.

У 2015 році професор Дарк уперше припустив, що будинок належав Марії та Йосипу. Подальший аналіз підтвердив, що житло було побудовано в I столітті, а здогадки можуть виявитися правдою. У Новому Заповіті йдеться, що Йосип був теслею. Тому він міг побудувати будинок.

Після смерті Ісуса і поширення християнства, приблизно в ІV столітті, на пагорбі, що прилягає до будинку, була побудована печерна церква. Потім, ймовірно, в наступному столітті була побудована ще одна велика надземна церква над будинком.

Вперше це житло виявили ще в 1880-х роках. Тоді біблеїст Віктор Герен 1888 року говорив, що там провів дитинство Ісус, але черниці, яким належав монастир, проводили розкопки і не знайшли цьому доказів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у місті Гіппос в Ізраїлі археологи проводили розкопки стародавнього міста та знайшли 1500-річну мозаїку, на якій зображена розповідь з Біблії, коли Ісус Христос нагодував 5 тисяч людей невеликою кількістю їжі.

2ogoloshenya