У Словаччині вільне пересування дозволять лише з негативним тестом на коронавірус

Влада Словаччини продовжила до 8 листопада обмеження на вільне пересування. Обмеження не будуть поширюватися лише на тих, у кого є негативний тест на коронавірус.

Про це у середу, 28 жовтня, заявив прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович, повідомляє DW, інформує УНН.

"Уряд Словаччини у рамках оголошеного на початку цього місяця надзвичайного стану у відповідь на зростання кількості інфікувань коронавірусом і смертей, продовжив дію обмежень на вільне пересування до 8 листопада. Водночас, прем'єр-міністр Ігор Матович повідомив, що це обмеження з 2 листопада не буде поширюватися на тих, у кого є в наявності негативний результат на коронавірус. Такі особи зможуть вільно пересуватися країною", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення було ухвалено на тлі того, що у Словаччині на цих вихідних починається перший етап загальнонаціонального тестування на коронавірус. Влада країни планує охопити тестуванням все населення віком від 10 до 65 років.

За даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Хопкінза (США), у Словаччині зафіксовано вже 48 943 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, у тому числі 184 смерті через наслідки хвороби.

2ogoloshenya