«Сину, одягни форму і йди», - дружина лідера Вірменії дала наказ їхньому єдиному сину (ФОТО/ВІДЕО 18+)

Син прем'єр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна Ашот відправився в Нагорний Карабах.

 

Про це розповіла його мати Анна Акопян, передає Tengrinews.kz з посиланням на Sputnik Вірменія.

Син прем'єр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна Ашот відправився в Нагорний Карабах. Про це розповіла його мати Анна Акопян, передає Tengrinews.kz з посиланням на Sputnik Вірменія.

При цьому Анна Акопян теж окремо виїхала до Карабаху вже в перші дні конфлікту.

Далі наводимо уривок із сайту Sputnik Вірменія:

Супруга премьер-министра Армении Анна Акопян считает, что нет ничего благороднее, чем умереть за Родину. Об этом она заявила в беседе с женщинами-депутатами Нагорного Карабаха, куда отправилась еще 27 сентября.

Для армянского народа наступил исторический и переломный момент, и надеяться он может только на себя, подчеркнула она. Анна Акопян призвала всех матерей и жен, дочерей и сестер быть сильными и ничего не бояться. Перед ее поездкой в Карабах Никол Пашинян сообщил ей, что их единственный сын Ашот едет в Карабах, он в мобилизационном резерве. Ашот уже собрался и подготовил форму, а она останавливать его не стала, наоборот.

«Я ему сказала: «Да, сынок надень форму и иди. Я тебя обожаю, но нет ничего благороднее, чем умереть за родину". Я не знала какая ситуация будет тут, и будет ли у нас связь. Сейчас выясняется, что пока необходимости в его присутствии на поле боя нет, но мои слова были на всю жизнь», — подчеркнула Акопян.

Анна Акопян та її син Ашот два роки тому, коли він проходив службу в армії

Треба зазначити, що армія Вірменії несе зараз достатньо важкі втрати.

Зокрема цьому сприяє підтримка Туреччини, яка, посутньо, бере вже безпосередню участь в конфлікті, та велика кількість безпілотників, що їх Азербайджан закупив за останні роки й тепер використовує з достатньо вражаючою ефективністю.

Відео, як один удар дрону вбиває одразу з десяток вояків Вірменії.

Росія, як вважається, мала б підтримувати Вірменію, однак, треба розуміти, що нинішній уряд цієї країни, який прийшов тут до влади в результаті революції, не є особливо милим Кремлю.

На боці Вірменії – велика й достатньо потужна по цілому світу вірменська діаспора.

На боці Азербайджану – військова потуга Туреччини.

У цьому зв’язку привертає увагу остання заява Еммануеля Макрона – президента Франції, яку він зробив учора в Ризі:

«Я взяв до відома політичні заяви Туреччини, які, я думаю, є непродуманими і небезпечними», - сказав Макрон, підкресливши, що «Франція надзвичайно стурбована войовничими заявами, які Туреччина зробила в ці останні години, по суті позбавляючи Азербайджан від сумнівів в тому, що вони називають «відвоюванням» Нагорного Карабаху. І з цим ми не погодимося».

«Я говорю Вірменії і вірменам: Франція виконає свою роль», - додав президент Франції.

2ogoloshenya