Ситуація у Карабасі: Вірменія заявила, що турецький F-16 збив вірменський Су-25 - є загиблі

Міністерство оборони Вірменії повідомило у вівторок, що турецький винищувач F-16 збив Су-25 вірменських ВВС.

Військове відомство вказує, що турецький літак на території Азербайджану прикривав дії збройних сил цієї республіки, які завдавали удари по території вірменського міста Варденіс, зазначає УНН з посиланням на місцеве ЗМІ Armenia News.

“Сьогодні в районі 10:30 (09:30 за київським часом) турецькі винищувачі F-16 піднялися в повітря з аеродрому Гянджа і здійснювали прикриття ударів азербайджанських ЗС по території міста Варденіс, сіл Метс Мастік і Сотка. Винищувач Туреччини F-16 збив Су-25 вірменських ВВС, який виконував бойове завдання. Льотчик, на жаль, героїчно загинув. Винищувач ВПС Туреччини знаходився на 60 км вглиб (в сторону території Азербайджану), на висоті 8 200 метрів”, — наголошується в повідомленні прес-секретаря відомства Шуша Степанян.

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин заперечує, що турецький літак збив вірменський штурмовик. Міноборони Азербайджану також називає цю інформацію помилковою.

“Повідомлення про нібито знищення літака Су-25, який належить Вірменії, винищувачем F-16 є брехнею”, — заявив у вівторок журналістам начальник пресслужби оборонного відомства Азербайджану Вагіф Даргяхли.

Раніше в Міноборони Вірменії заявляли, що Туреччина здійснює пряму агресію по відношенню до Єревана. У вівторок вранці в МЗС Вірменії поінформували, що азербайджанські збройні сили наносять артилерійські удари по вірменському місту Варденіс і довколишніх селах, в результаті чого загинув мирний житель.

Відео боїв з вірменської сторон:

 

 

2ogoloshenya