Кремль прокоментував ситуацію у Нагірному Карабасі

Кремль в зв’язку з ситуацією в Нагірному Карабасі закликає всі сторони до максимальної стриманості.

Таку заяву зробив в понеділок у бесіді з журналістами прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, зазначає УНН з посиланням на федеральне агентство ТАСС.

“На даний момент ми закликаємо всі сторони, перш за все, сторони конфлікту до максимальної стриманості, до відмови від військових методів ведення справ і також до відмови від будь-яких кроків, які можуть спровокувати подальше небажане загострення ситуації, яка і без того перебуває на стадії по суті військового зіткнення”, — зазначив Пєсков.

За словами Пєскова, президент Росії Володимир Путін в разі потреби проведе телефонну розмову з керівництвом Азербайджану.

“За необхідності вони (контакти з керівництвом Азербайджану), звичайно ж, відбудуться”, — сказав представник Кремля, відповідаючи на питання про можливу бесіді Путіна з азербайджанською стороною, оскільки раніше в неділю відбулася телефонна розмова президента РФ з прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашіняном.

При цьому Пєсков звернув увагу на те, що “з найперших годин після поновлення воєнних дій міністр (закордонних справ РФ Сергій) Лавров вступив в постійний контакт зі своїми колегами”.

Додамо, 27 вересня в Баку заявили про інтенсивний обстріл позицій азербайджанської армії з боку Вірменії. У свою чергу в Єревані заявили про наступ ЗС Азербайджану в напрямку Нагірного Карабаху і обстрілі населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її адміністративний центр Степанакерт. Обидві сторони повідомляють про вбитих і поранених, в тому числі серед цивільного населення. Влада Вірменії ввела військовий стан і оголосила про мобілізацію резервістів. Азербайджан також вирішив ввести воєнний стан на всій території країни.

 

2ogoloshenya