В ОАЕ все частіше йдуть штучні дощі

В Абу-Дабі (ОАЕ)  створили штучний дощ, ідентичний справжньому: з блискавками, градом та сильним вітром.

Дивовижний експеримент зі створення штучних дощів в еміраті Абу-Дабі завершився успіхом. Тепер жителям емірату не доведеться страждати від посухи і спеки. Правда, і задоволення це виявилося не з дешевих: кліматичний проект під назвою Weathertec обійшовся владі Абу-Дабі в 11 млн доларів.

Суть винаходу полягає в тому, що спеціальні прилади накопичують негативно заряджені іони. А ці частинки, в свою чергу, призводять до формування дощових хмар. У 2010 році вчені створили 52 штучних дощів в районі Аль-Аина - другого за величиною міста в еміраті. «Рукотворні» опади виявилися практично ідентичні природним, вони супроводжувалися градом, сильним вітром і блискавкою, чим  дещо спантеличили і навіть налякали місцевих жителів, незвичних до таких явищ.

Представники швейцарської компанії Metro Systems International, яка займається реалізацією даного проекту, заявили, що в даний час вони повністю контролюють цю унікальну технологію в районі Аль-Аина. Звичайно, такі чудеса обходяться дуже недешево, але ж замовником проекту виступає емір Абу-Дабі і президент Арабських Еміратів шейх Халіфа ібн Зайд аль Нахайян, один з найбагатших людей світу.

2ogoloshenya