Італійцям дозволили не надсилати гроші своїм повнолітнім дітям

Верховний суд Італії ухвалив рішення стосовного того, що італійці мають право не утримувати своїх повнолітніх дітей, навіть якщо ті позбавлені фінансового доходу. Рішення не стосується дітей з фізичними або психічними порушеннями.

Як повідомляє "Суспільне" з посиланням на CNN, до такого висновку судді дійшли, відхиливши апеляцію 35-річного вчителя музики. Чоловік працює неповний робочий день та заявляє, що йому не вистачає річної зарплати у 20 тисяч євро (приблизно 648 тисяч гривень), а тому батьки зобов'язані допомагати йому матеріально. Ті відмовилися, і чоловік вирішив звернутися до суду.

Італієць вимагав від батьків щомісячної допомоги в 300 євро (9 806 гривень). Утім, суд вирішив, що "фінансова підтримка дітей не може тривати вічно". Більш того, як зазначила суддя, позивач — дієздатна людина, а "довгий пошук роботи, що відповідає його професійним очікуванням" не може вважатися вагомою причиною для фінансової підтримки.

"Це культурний, педагогічний вирок, попередження для всіх в цій країні", - сказав глава Італійської асоціації адвокатів з питань сімейного права Джан Етторе Гассані і додав, що це має підштовхнути молодих італійців до того, щоб швидше здобути самостійність та незалежність від батьків.

Гассані додав, що в Італії повно аналогічних судових справ — причому кожен третій шлюборозлучний позов також пов'язаний з підтримкою повнолітніх дітей.

Відповідно до дослідження, проведеного у 2019 році Національним інститутом статистики Італії, близько 64,3% молодих людей Італії у віці від 18 до 34 років все ще живуть вдома разом з батьками. З цих молодих людей лише 36,5% — студенти, 38,2% — мають роботу, тоді як 23,7% лише шукають її. За даними Istat, рівень безробіття серед молоді складає близько 30% серед італійців віком від 15 до 24 років.

2ogoloshenya