У Росії погрожують ударити по американських кораблях, які запустять ракети по цілях у Сирії

Посол Росії в Лівані Олександр Засипкін заявив, що РФ може збивати запущені по Сирії американські ракети і завдавати ударів.

Росія залишає за собою право збивати американські ракети, випущені по цілях у Сирії. Про це заявив 10 квітня посол Росії в Лівані Олександр Засипкін у коментарі телеканалу Al Manar.

Російський посол попередив, що Росія також може завдавати ударів по об'єктах, які використовували для запуску ракет по цілях у Сирії.

Того самого дня постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов в інтерв'ю Euronews повідомив, що Москва через публічні і військові канали попередила Вашингтон про серйозні наслідки удару по Сирії.

Він зазначив, що США дістануть серйозну відповідь, якщо під час ударів по Сирії "зумисно чи мимоволі постраждають російські громадяни". Чижов також стверджує, що жодної хімічної атаки в сирійському місті Дума не було, а відеозйомки наслідків хіматаки – постановні.

7 квітня 2018 року волонтери і рятувальники повідомили, що в Сирії вертоліт скинув бочкову бомбу із хімічною речовиною на місто Дума у Східній Гуті, унаслідок хіматаки загинуло від 70 до 100 осіб.

Президент США Дональд Трамп назвав главу Сирії Башара Асада "твариною", зазначивши, що за хімічну атаку також несуть відповідальність Іран і Росія.

9 квітня глава Білого дому попередив, що Вашингтон планує протягом найближчих 24–48 годин ухвалити рішення щодо відповіді на інцидент у Думі.

За даними низки американських ЗМІ, цього самого дня до берегів Сирії прибув американський есмінець USS Donald Cook, оснащений 60 крилатими ракетами "Томагавк". За кілька днів до нього може приєднатися USS Porter.

10 квітня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що ймовірні удари країн Заходу по цілях у Сирії союзників офіційного Дамаска не торкнуться.

Ліванське радіо Sawt Beirut повідомило, що в різних регіонах Сирії спостерігають поспішну евакуацію військ і елементів військової інфраструктури сил Асада в очікуванні удару США.

За інформацією The New York Times, Білий дім планує потужніший удар по Сирії, ніж у 2017 році.

Джерело

2ogoloshenya