Байдена затвердили кандидатом в президенти США від демократів

Демократична партія США затвердила у вівторок своїм кандидатом в президенти на виборах у листопаді Джозефа Байдена. Це рішення прийнято на загальнонаціональному з’їзді в Мілуокі (штат Вісконсін).

Про це передає "УНН" із посиланням на Reuters.

Голосування проходило в віртуальному форматі через пандемію. Представники делегацій американських штатів і заморських територій по черзі оголошували про те, за кого їх делегати віддають свої голоси — за Байдена або сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса. Він був основним суперником Байдена у внутрішньопартійній боротьбі, але в квітні вийшов з гонки.

Байден переступив мінімально необхідний поріг голосів (2 374), коли своє рішення оголосили представники делегації Північної Кароліни.

В цілому Байден отримав понад 3 550 голосів, Сандерс — понад 1 150. Останніми виступили представники Делавера, де Байден прожив більшу частину життя.

Нагадаємо, 17 серпня у США розпочався передвиборний з’їзд Демократичної партії. Раніше Байден обрав Камалу Харріс, сенатора від Каліфорнії, на посаду віце-президента у разі перемоги у виборах.

2ogoloshenya