Ціна на золото встановила новий світовий рекорд

Ціна на золото виросла до рекордно високого рівня в понеділок на тлі пандемії коронавірусу і геополітичної напруженості між Китаєм і США.

Як повідомляє "Мind", у ніч на понеділок ціна за унцію (31,1 г) виросла до $1944,71, що значно перевищує попередній рекорд в 1921 долар, досягнутий у вересні 2011 року.

"Ціна на золото виглядає дуже оптимістично як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Є досить каталізаторів, які можуть вийти на рекордну траєкторію до кінця року", – сказав Едуард Мойя, старший аналітик ринку в брокерської компанії OANDA.

Ціна на золото вже виросла трохи більше ніж на чверть у цьому році, особливо з середини червня. На початку кризи на фінансових ринках золото навіть втратило цінність, хоча дорогоцінний метал вважається "кризової валютою". В середині березня унція тимчасово коштувала менше $1500.

Наразі золото є дуже популярним серед інвесторів з огляду на низку тенденцій. Однією з основних причин є пандемія COVID-19 з її серйозними економічними наслідками. До них відносяться високий рівень невизначеності щодо продовження кризи, різке зростання державного і корпоративного боргу і  низькі відсоткові ставки в усьому світі.

Золото, як відомо, традиційно використовується для захисту від криз і інфляції.

2ogoloshenya