Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Угорщина готова направити до України багатонаціональний інженерний батальйон "ТИСА", аби допомогти в ліквідації наслідків потужних паводків у західних областях.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто.

"Через погоду в декількох частинах країни сталися повені. Ми запропонували допомогу нашим сусідам для успішного захисту та відновлення", - зазначив посадовець.

За його словами, "угорські солдати" готові вирушити до "визначеного місця", якщо цього вимагатиме українська влада. 

У відповідь, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував колезі та зауважив, що зараз держава домовляється також із іншими країнами та НАТО щодо допомоги постраждалим регіонам.

Довідково: міжнародний інженерний батальйон "Тиса" направлений на запобігання, швидке реагування та відповідь загрозі й наслідкам повеней у Карпатському регіоні.

Як повідомлялося, гостра фаза ліквідації наслідків великої повені на Заході України триватиме щонайменше десять діб. У постраждалі регіони Міністерство внутрішніх справ перекинуло всі можливі сили - техніку та особовий склад Нацполіції, рятувальників ДСНС і Нацгвардію, а також авіацію МВС - чотири гелікоптери та два літаки. 

Тим часом Центр громадського здоров’я України МОЗ України попередив, що повені у західних областях можуть призвести до спалахів вірусного гепатиту А, черевного тифу, дизентерії, ентеровірусної інфекції та інших інфекційних хвороб. Жителям постраждалих регіонів, зокрема, рекомендують кип'ятити воду та дотримуватися правил особистої гігієни.

Джерело.

2ogoloshenya