Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Угорщина блокуватиме засідання комісії Україна-НАТО до моменту вирішення питання мови освіти угорської національної меншини на Закарпатті.

Про це заявив міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто на брифінгу з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві.

"Ми зараз блокуємо засідання комісії Україна-НАТО, але ми відверто сказали, що як тільки будуть вирішені питання, пов'язані з освітніми правами угорської меншини, ми це вето знімемо і забезпечимо, щоб засідання НАТО-Україна на рівні міністрів могли проходити", – сказав він.

Сіярто зауважив, що питання мови освіти угорської меншини Закарпаття залишаються актуальними.

"Але дуже важливо, щоб ми цивілізовано обговорювали ці питання. Ми повинні гарантувати, щоб ці дискусійні питання не унеможливлювали розвиток співробітництва в інших галузях ", — наголосив очільник угорського МЗС.

Він також висловив сподівання, що під час запланованих на найближчі тижні засідань спільних комісій з питань освіти і нацменшин вдасться наблизитися до вирішення питань, які наразі викликають дискусії.

Джерело.

2ogoloshenya