Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Всесвітня організація охорони здоров'я спростувала власну заяву про те, що безсимптомні хворі на коронавірус "рідко" переносять хворобу. Тепер в організації питання назвали "дуже складним".

Під час брифінгу 8 червня глава підрозділу ВООЗ із нових хвороб та зоонозу Марія Ван Керхове сказала, що хворі на коронавірус, які переносять хворобу безсимптомно, рідко заражають інших людей, передає CNBC.

Натомість після хвилі критики та скептицизму з боку професійної спільноти й користувачів соцмереж Ван Керхове уточнила, що "це дуже складне питання".

"Я вжила словосполучення "дуже рідко" і думаю, що це непорозуміння — стверджувати, що безсимптомна передача у глобальному масштабі дуже рідкісна. Я мала на увазі невелику групу досліджень", — заявила Ван Керхове.

Наразі дослідження засвідчують, що без симптомів інфекцію можуть переносити 16% населення. Водночас науковці розробили низку теоретичних моделей, які показують, що безсимптомні носії можуть бути відповідальними за 40% глобальної передачі.

Ван Керхове зазначила, що хоча хвороба здебільшого передається від хворих із яскраво вираженими симптомами, є також категорія людей із симптомами, що розвиваються, і вченим досі невідома їх кількість.

Джерело.

2ogoloshenya