Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

З Польщі в Україну після введення карантину з 15 березня по 30 квітня виїхало 198,8 тисяч українців, а в'їхало – 53 тисячі. Це в 5 разів менше, ніж заявляли польські політики.

Про це свідчать дані Прикордонної служби Польщі, повідомило видання Gazeta Prawna.

Заявили про мільйон українців

Газета перевіряла слова віце-прем'єрки Ядвіги Емільєвич, яка в інтерв'ю іноземним ЗМІ, зокрема Bloomberg, спочатку стверджувала, що Польщу через коронавірус покинув 1 млн заробітчан, а потім знизила цю цифру до 800 тисяч.

Видання зазначає, що такі високі цифри "подобаються" польській владі, оскільки дозволяють їй стверджувати, що "мільйон українців, які виїхали" допоможе їм знизити безробіття в країні.

Скільки поїхало насправді

Однак дані від прикордонників свідчать про інше.

"З 15 березня по 31 квітня на польсько-українському кордоні ми перевірили 53 тисяч громадян України при в'їзді до Польщі і 198,8 тисяч – при виїзді за кордон. Це дані щодо сухопутного кордону. Також було п'ять літаків, на борту яких могло бути в сумі максимум 1250 осіб. Всього на 1 травня в Польщі українців стало на 148 тисяч менше, ніж було 14 березня", – повідомила газеті прес-секретар Прикордонної служби Польщі Агнешка Голіас.

Джерело.

2ogoloshenya