Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Неформальна зачіска, яскравий макіяж, пробита губа, татуювання, сигаретний дим, ефектно потрапляючий з рота в ніс? Їй 46 років, звати Кріс Еванс, проте при народженні мати дала їй ім’я Ольга. І вона рідна внучка Йосипа Сталіна!

Уроджена Ольга Пітерс з’явилася на світ в 1971 році в результаті шлюбу американського архітектора Вільяма Пітерса і Світлани Аллілуєвої – дочки Сталіна, котра втекла з СРСР на Захід в кінці 1960-х. Разом з матір’ю Ольга жила в США, потім навчалася в Кембриджі в Великобританії, в середині 1980-х два роки провела в СРСР, після чого повернулася в Америку. Живе в Портленді, штат Орегон, тримає антикварну крамницю. Наймолодша з прямих нащадків вождя відрізняється неформальною зовнішністю і високою активністю в соцмережах, куди часто постить свої фото. А ще пише, що ненавидить свого діда і бабу, які зламали життя її матері Світлані. «Дід любив мою матір, хоча бабка її жодного разу навіть не поцілувала, заявляла, що єдина сім’я, яка може бути у більшовика – це партія. Ще в дитинстві мама стала розуміти, яке Сталін – чудовиськo. Уявіть, як це – знати, що найближча, найрідніша твоя людина  масово знuщує людей ?! » – каже Еванс. «Як з цим жити? Як носити такий вантаж у серці? А ще Сталін зламав моїй матері все життя! », – додає внучка вождя народів. У 16 років Світлана Аллілуєва закохалася в 38-річного драматурга Олексія Каплера. Вождь дізнався і вліпив дочці ляпас зі словами: «Повія! А твій Каплер – англійський шпигун! ». Олексія запроторили в табір в Воркуту на п’ять років. А потім – ще на п’ять в Інти, в Комі. Але Свєта знову зробила «неправильний вибір»: в 18 років вийшла за єврея Григорія Морозова. Через рік, у травні 1945 року, у них народився син Йосип. 

Але Сталін все одно розвів дочку з неугодним зятем і змусив прийняти пропозицію руки і серця від сина секретаря ЦК ВКП (б) Андрія Жданова – Юрія. У 1950 році у пари народилася дочка Катерина. У 53-му Сталін помер, і Світлана тут же подала на розлучення. А через 13 років, в грудні 1966 року втікла  в США. «Там мама познайомилася з моїм татом, архітектором Вільямом Пітерсом. У 1970-му зіграли весілля. Через три роки народилася я. Назвали Ольгою. Але мені це ім’я ніколи не подобалося », – говорить Кріс Еванс. Коли Олі було два роки, її батьки розлучилися. Маму вже звали Ланою Пітерс.

Справжнє ім’я вона приховувала – боялася і КДБ, і американських спецслужб, і журналістів.

«Ми постійно переїжджали з місця на місце. Потім виявилися в Англії, і мама, влаштувавши мене в коледж, на кілька років виїхала. Але журналісти нас вирахували. Аллілуєвої-Пітерс довелося повернутися і забрати дочку. Тоді між ними і відбулася розмова. Мама вирішила, що пора пояснити, чому за ними йде «таке полювання». Вона запитала: «Ти знаєш, хто такий Сталін?», – усміхається Кріс. – «Так! – відповіла я. – Велика людина! У мене є фото, де сидять Сталін, Рузвельт і Черчілль – переможці у Другій світовій війні. І Сталін – головний! » Тут мама обрушила на мене все: що вона – його дочка, а я – його внучка, що в Москві у мене є брат і сестра, що дід мій був тиpaнoм. Потім я вже сама багато читала про страшні часи, коли дід керував Союзом. Але через рік, в 1984-му, Лана Пітерс раптом надумала повернутися в СРСР. 11-річна Оля зраділа. Мріяла, що нарешті знайде постійний будинок, брата і сестру. – «Але не вийшло», – сумує жінка. «Брат Йосип, московський кардіолог, і сестра Катя, вулканолог на Камчатці, від нас відмовилися. Йосип дивився немов крізь нас, насилу цідячи слова, а Катя взагалі не захотіла зустрічатися – сказала: «Я таких людей не знаю! Зрадники! »

Це був сильний удар по серцю мами! У Москві ми прожили два місяці. Потім поїхали в Тбілісі, але і там не склалося. Я спала і бачила, коли ми повернемося на Захід », – згадує Кріс Еванс. (Ред.)

У 1986 році їм допоміг Михайло Горбачов, і вони поїхали. «У США я відразу змінила безглузде ім’я Ольга на Кріс, – каже внучка Сталіна. – У 16 років вийшла заміж за друга. Шлюб протримався два роки, але я отримала прізвище Еванс. Живу в Портленді, у мене – магазин антикварних речей і ретроодягу. Захоплююся східною філософією, сповідую буддизм – звідси і татуювання. А мама померла в 2011 році від раку товстої кишки. Їй було 85. Де похована, не скажу. Так хотіла мама. Нехай хоч в могилі буде вільною. Адже вона говорила: «Я назавжди залишуся політичної в’язнем свого батька!» І я вважаю себе теж жертвою діда », – робить висновок Еванс.

Жінка далеко не перший нащадок радянських вождів, які опинилися на Заході. Так молодший син Хрущова Сергій в 1991 році на запрошення університету Брауна переїхав в США, де і живе до цього дня. Внучка старшого сина Микити Сергійовича Ніна викладає на факультеті міжнародних відносин в університеті New School в Нью-Йорку. Любов Яківна Брежнєва, племінниця дорогого Леоніда Ілліча, живе в Каліфорнії. Правнук Брежнєва Дмитро закінчив Оксфорд і залишився жити в Великобританії. Внучка генсека Андропова Тетяна викладає хореографію в Майамі. Дочка головного ідеолога КПРС Михайла Суслова з 1990 року живе в Австрії. Дочка останнього генсека і першого президента СРСР – Ірина Вірганська живе між Росією і США, де завідує Горбачов-фондом. Її дочка, внучка Михайла Сергійовича, живе в Берліні. Онук першого президента РФ Борис Єльцин-молодший навчався в Браунівському університеті в США, в тому самому, який колись запросив до себе на роботу Сергія Хрущова. Живе в основному за кордоном, любить богемне тусовку. З сучасними російськими політиками та ж історія, яку вже стала притчею во язицех. Захід завжди був ворогом для радянського і російського керівництва, і ненависть до нього – однієї з духовних скріп, який об’єднує Росію. Однак їхні нащадки вождів вибирають для життя саме «загниваючий» Захід. І це сама об’єктивна оцінка діяльності радянсько-російської влади.

За матеріалами інтернет-видання Stolica-s

Джерело.

2ogoloshenya