Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Відтоді як ВООЗ оголосила коронавірус пандемією минув уже місяць і життя людей поступово почало повертатись у звичний режим, а деякі країни навіть планують запровадити послаблення найближчим часом.

Канада

На території країни режим карантину діє з 12 березня. Він майже нічим не відрізняється від того, який запровадили в Україні, проте люди ставляться до обмежувальних заходів більш відповідально.

"Нічого не працює, окрім аптек та супермаркетів, на вулицях також майже нікого немає. Усе місто наче вимерло. У чергах всі стоять на відстані один від одного, а о 19:00 люди влаштовують так звані хвилини "шуму" і висловлюють подяку медпрацівникам. Багатьом студентам скасували фінальні екзамени, але всі навчаються дистанційно", – пише Наталя, яка наразі навчається у Ванкувері.

Країна залишається в умовах жорсткого карантину, кордони та авіасполучення зачинені. За словами прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо карантин можуть подовжити до червня.

Чехія

Уряд запровадив карантин 12 березня і планує продовжити його до 30 квітня, проте з певними послабленнями, повідомляє урядовий портал.

"Ми можемо відвідувати магазини, їздити на природу по 2-3 людини. Загалом, трохи легше, ніж в Україні. Найближчим часом планують відкрити більше магазинів (наразі працюють аптеки та супермаркети) та послабити контроль на кордонах з Австрією та Німеччиною для робочих відряджень. А ще планують після Великодня дозволити працювати, хоча б по 2-4 години на добу в офісах", – розповіла Суспільному українка Наталя, яка залишилась в гуртожитку в Празі.

Наразі уряд вже дозволив відновити роботу велосипедним крамницям та майстерням з ремонту велосипедів, магазинам товарів для дому та садівництва, а також будівельних матеріалів.

Також послабили обмеження щодо перебування в громадських місцях у масках, зокрема водіям громадського транспорду дозволили знаходитись без них у закритих кабінах.

Австрія

Уряд запровадив заходи боротьби з епідемією 10 березня і планує їх послаблення найближчим часом.

"На початку всі дуже дотримувались обмежень. Проте в останній тиждень, коли все пішло на спад, розслабились. Погода була хороша, багато хто гуляв. Звісно, великого скупчення людей ще немає, проте дехто вже збирається групами на природі. Від завтра (14 квітня) планують послабити карантин", – поділилась Валерія.

Вона також розповіла Суспільному, що в міністерстві порадили не планувати відпустки влітку і розвивати туризм всередині країни, оксільки про відкриття кордонів досі нічого не повідомляють.

Канцлер Австрії Себастіан Курц оголосив, що з 14 квітня відкриваються всі невеликі магазини площею до 400 квадратних метрів, а також садові і господарські магазини. Решта магазинів і торгові центри, а також перукарні планують відкривати з 1 травня, повідомляє Der Standard.

Школи не працюватимуть до середини травня. Масові заходи не відбуватимуться до кінця червня.

Іспанія

Іспанія, яка наразі знаходиться на другому місці після США за кількістю хворих на коронавірус, почала послаблювати карантинні обмеження, які діють з 14 березня.

З 13 квітня в країні, де за останніми даними кількість хворих становить 169 тисяч, роботу відновили більшість підприємств, що не належать до критичної інфраструктури, зокрема, у сфері промисловості та будівництва, повідомляє видання El Pais.

Працівникам фабрик, будівельних компаній і ще кількох галузей дозволили виходити на роботу, проте за умови дотримання протоколу безпеки", за яким рекомендують носити маски та дезінфікувати предмети для роботи, такі як окуляри і мобільні телефони.

Проте, закритими досі залишаються школи, ресторани, бари, спортивні і культурні установи.

Італія

Карантин запровадили 9 березня, проте продовжили до 3 травня. Школи, університети і всі підприємства, чия робота не є життєво необхідною, зачинені. Працювати можуть лише супермаркети, банки, аптеки й поштові відділення. Поїздки в межах Італії заборонені, за винятком випадків, пов'язаних зі здоров'ям або невідкладними справами, повідомляє ANSA.

Утім, з 14 квітня плануються деякі послаблення, зокрема для сфери торгівлі. Італійський прем'єр пообіцяв, що деякі магазини, як от книгарні і магазини дитячого одягу, зможуть поновити роботу. Також відновлять роботу деревообробні підприємства.

Франція

Карантин запровадили з 17 березня і послаблювати поки не планують. Очікується, що президент Франції Емманюель Макрон оголосить про продовження обмежень до 10 травня. Навіть після 10 травня великі зібрання, культурні чи релігійні події, можуть залишатися забороненими протягом декількох тижнів. Звичайне життя, ймовірно, не відновиться до вересня, а заклади харчування і школи залишатимуться закритими.

Наразі, за офіційною інформацією уряду, карантин триватиме до 17 квітня.

Польща

Уряд оголосив карантин з 24 березня. Заборони не поширюються на індивідуальні вигули собак і заняття спортом, проте заборонено збиратись у групи більше двох осіб. Обмеження на збори не поширюються на членів сім'ї. У церквах можуть перебувати одночасно не більше п’яти вірян. У громадському транспорті можуть пасажири, якщо їхня кількість не перевищує половину всіх посадкових місць.

До 19 квітня триватимуть обмеження щодо церков, торговельних центрів, кінотеатрів, театрів та закладів обслуговування, повідомляє урядовий портал. До 26 квітня продовжується закриття шкіл, призупинення міжнародного повітряного та залізничного руху.

Закриття кордонів, санітарний прикордонний контроль та обов'язковий карантин для приїжджих зберігається до 3 травня.

Швеція

Уряд Швеції вирішив не впроваджувати примусові заходи, а всі обмеження діють у вигляді рекомендацій. Людям радять не виходити з дому без нагальної потреби та не збиратися в людних місцях, проте школи, дитячі садочки та громадський транспорт працює. Публічні місця, як от бари та ресторани також відкриті для відвідувачів.

Україна

З 12 березня на території країни діє тритижневий карантин, в умовах якого Україна закрила кордони для іноземних громадян та повністю закрила пункти пропуску для пасажирського сполучення.

З 24 березня в Україні через поширення коронавірусу закрили усі аеропорти, крім "Борисполя", а громадянам заборонили залишати країну з туристичною метою.

Уряд вирішив ввести режим надзвичайної ситуації по всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.

Кабінет міністрів України затвердив список додаткових обмежень на час карантину через коронавірус.

Джерело.

2ogoloshenya