Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Дослідники виявили численні нові РНК - рибонуклеїнові кислоти - і численні невідомі хімічні модифікації вірусних РНК

Мікробіологи з Південної Кореї склали першу генну карту нового коронавірусу. За їхніми даними, геном SARS-CoV-2 містить безліч так званих субгеномних РНК (рибонуклеїнова кислота), функції яких не до кінця зрозумілі. Але багато вченим вдалося з'ясувати. Результати дослідження опубліковані в журналі Cell.

Вчені пояснюють, що коронавірус SARS-CoV-2 належить до групи РНК-вірусів, досить складний геном яких зашифрований в дуже довгій молекулі рибонуклеїнової кислоти (РНК). Проникаючи в клітини-господарі, вірус реплікує геномну РНК і створює безліч дрібніших, званих субгеномними. Ці субгеномні РНК використовуються для синтезу різних білків, з яких будуються елементи нових вірусних частинок: шипів, оболонок, мембран.

Таким чином, якщо вчені знайдуть спосіб придушити субгеномні РНК, то це порушить життєвий цикл вірусу в організмі. Але спершу треба зрозуміти, за що відповідає кожен з цих загадкових ланцюжків.

Дослідники експериментально підтвердили наявність в геномі коронавірусу дев'яти з десяти раніше відомих субгеномних РНК (що входять в структуру вірусних частинок і транслюються в конкретні вірусні білки), а також виявили десятки невідомих, що утворюються на різних етапах життєвого циклу вірусу в результаті злиття і розкладання. Крім того, вони з'ясували, де саме містяться ці гени на геномній РНК.

«Це не просто деталізація структури SARS-CoV-2. Ми виявили численні нові РНК і множинні невідомі хімічні модифікації вірусних РНК», - наводяться в прес-релізі IBS слова професора Кім Наррі.

Автори припускають, що модифіковані в ході життєвого циклу РНК можуть отримати нові властивості, що відрізняють їх від немодифікованих, навіть якщо вони мають таку саму генетичну інформацію. На думку дослідників, виявлення невідомих характеристик РНК дозволить підібрати ключ для боротьби з новим коронавірусом. 

Джерело.

2ogoloshenya