Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39
Верховний суд Великої Британії відхилив клопотання колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, які намагалися оскаржити рішення апеляційного суду, що вирішив не закривати справу щодо виведення грошей з ПриватБанку.

Як повідомляє пресслужба ПриватБанку, Верховний суд Британії фактично підтвердив, що Високий суд Лондона має право розглядати справу про виведення колишніми власниками банку Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим, а також пов’язаними з ними компаніями, 3 мільярдів доларів у період перед націоналізацією банку у 2016 році.

«Верховний суд також зобов’язав пана Коломойського, пана Боголюбова та компанії відшкодувати витрати, понесені ПриватБанком щодо їхніх невдалих клопотань», — повідомили у ПриватБанку.

15 жовтня 2019 року Апеляційний суд Англії та Уельсу став на бік ПриватБанку та продовжив всесвітній арешт на активи Коломойського та Боголюбова, накладений у зв'язку з підозрою, що колишні власники ПриватБанку могли вивести з нього декілька мільярда доларів. Колишні власники банку це рішення оскаржили у Верховному суді Британії, однак у квітні 2020 року оскарження програли.

Зазначимо, що мова йде про позов ПриватБанку до Високого суду Англії від 2017 року. Цим позовом банк доводив у суді, що його колишні власники Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели близько 2-3 мільярдів доларів з установи напередодні націоналізації. Суд застосував проти олігархів обмежувальний захід у вигляді всесвітнього арешту на їхні активи.

Згодом Коломойський та Боголюбов подали апеляцію на це рішення суду, у якій довели, що справа ПриватБанку не у юрисдикції цього суду, а відтак, суд не може накладати арешт на активи олігархів. Банк це рішення оскаржив.

Джерело.

2ogoloshenya