Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Уряд Чехії ухвалив рішення з опівночі 17 березня закрити кордони країни на в'їзд і виїзд у рамках боротьби з поширенням коронавірусу Covid-19.

Як повідомляє Чеське Радіо, ніхто не зможе перетнути кордон Чехії, крім водіїв вантажівок і тих, хто працює у прикордонній зоні.

Як повідомив прем'єр-міністр Андрій Бабіш під час спеціальної прес-конференції, розповсюдження коронавірусу може бути розцінене як злочин.

Міністр юстиції класифікувала Covid-19 як заразне захворювання, і його розповсюдження буде каратися за законом, підкреслив Бабіш.

Раніше Кабмін Чехії ввів в країні надзвичайний стан - обов'язковий карантин для громадян, які повертаються з усіх країн, які вважаються зонами ризику. Спочатку карантин діяв тільки для тих, что повернувся з Італії - епіцентру розповсюдження коронавірусу в Європі.

У Чехії зареєстровано 96 випадків зараження коронавірусом, 143 громадян - під підозрою.

У світі оголосили пандемію через коронавірус.

Кількість інфікованих коронавірусом Covid-19 в усьому світі станом на ранок 13 березня перевищила 134 тис. осіб. На планеті більше 120 країн і територій, де виявили вірус.

В Україні три людини заразилися коронавірусом і з 12 березня оголошено карантин.

Джерело.

 

2ogoloshenya