Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Департамент кіберзлочинності Національного бюро розслідувань Угорщини постійно монтіорить яка інформація розповсюджується в Інтернеті з появою нового коронавірусу.

Зокрема проведено чотири розслідування за підозрою у розповсюдженні фейків, тобто неправдивих тверджень про епідемію, які здатні викликати паніку та порушити спокій громадян.

Так, 30 січня були арештовані так звані "блогери" 30-річний Віктор С. та 44 -річна Еріка Н., які розміщували на різних ресурсах статті, в яких стверджували, що в Угорщині чимало людей вже заражені новим коронавірусом, а влада це нібито приховує.

11 березня поліція затримала також 32-річного Акоша З., який робив фейкові (помилкові) заяви в Інтернет-просторі. Творця неправдивих чуток було визначено, у його будинку проведено обшуки, вилучено комп'ютерне обладнання. "Блогера" було допитано та висунуто звинувачення у розповсюдженні інформації, що може нести суспільну загрозу.

Всі ці фейки були створені так званими "мисливцями за кліками", які намагалися заробити на рекламі в мережі.

Джерело.

2ogoloshenya