Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На круїзному лайнері Grand Princess біля узбережжя Каліфорнії виявили 21 випадок коронавірусу. Всього на ньому перебувають 3500 пасажирів та члени екіпажу.

Біля узбережжя Каліфорнії поруч із Сан-Франциско близько 3500 пасажирів та членів екіпажу перебувають на круїзному лайнері Grand Princess. Вони не можуть зійти на берег, бо у 21 людини на борту тест на коронавірус показав позитивний результат.

Віце-президент США Майк Пенс у п'ятницю, 6 березня, уточнив, що коронавірус виявили у 19 членів екіпажу та двох пасажирів. "За необхідності, ми встановимо карантин", - цитує його агенція новин dpa. Утім, він не уточнив, де саме буде карантин - на кораблі, чи інфікованих евакуюють до місцевих лікарень. Пенс зазначив, що лайнер пришвартують у некомерційному порту і решту осіб на борту також протестують на вірус.

Цей корабель стоїть на якорі з 4 березня. Один з його колишніх пасажирів - 71-річний чоловік, який у лютому подорожував на борту лайнера Grand Princess із Сан-Франциско до Мексики, нещодавно помер внаслідок коронавірусу. Також коронавірус виявили ще у кількох людей, які були на лайнері в той самий час. Цей круїзний лайнер належить компанії, яка володіє іншим круїзним кораблем Diamond Princess. Він був на якорі два тижні у Японії через спалах коронавірусу на його борту.

На борту круїзного лайнера знаходяться 49 українців.

США відправляють на карантин готівкові долари з Азії

Тим часом Федеральна резервна система США (ФРС) розпочала карантин готівкових доларів, які повертають з країн Азії до Сполучених Штатів. Після цього готівкові долари зможуть вільно циркулювати у фінансовій системі США, розповіла у п'ятницю, 6 березня речниця відомства агенції новин Reuters.

Вона уточнила, що регіональні банки ФРС, які допомагають управляти грошовою масою, триматимуть долари, одержані з Азії, упродовж семи - десяти днів перед тим, як розподілити їх між фінансовими установами. Як зазначає агенція, відповідне рішення було ухвалене 21 лютого.

Американські долари є найбільш розповсюдженими банкнотами у світі. Всього у світі доларової готівки налічується близько 1,75 трильйона. Багато з них використовують у країнах Азії, де долар може бути стабільнішим за місцеві валюти, зауважує інформагентство.

Всього, за даними на п'ятницю, 6 березня, у США від коронавірусу померли 17 людей. Загалом у світі ним інфікувалися вже більше сотні тисяч людей. 

Джерело.

2ogoloshenya