Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У найближчі місяці в багатьох частинах земної кулі температура повітря і океанів буде вищою за середню, почасти через явище Ель-Ніньо, але, в більшій мірі, в результаті зміни клімату, викликаної діяльністю самої людини.

Про це повідомили у Всесвітній метеорологічній організації (ВМО), передає Вечірній Кам'янець із посиланням на DailyMail.

"Стверджується, що цього місяця ще один період не по сезону теплої погоди, що вразить багато куточків планети. У прогнозі Всесвітньої Метеорологічної Організації затверджується, що потепління буде відбуватися без природного ефекту "Ель-Ніньо", а буде викликаний зміною клімату", - повідомляють у виданні.

Так, Ель-Ніньо викликає температурні сплески, але дослідники виявили, що зміна клімату, викликана людиною, настільки ж потужна, як і природні явища.

"Ми тільки що пережили найтепліший січень за всю історію спостережень. Цей сигнал, зафіксований у зв'язку з антропогенною зміною клімату, можна порівняти за потужністю з сигналом будь-якої з основних сил природи", - заявив генеральний секретар ВМО Петтері Таалас.

Згідно бюлетеню ВМО по Ель-Ніньо / Південному коливання (ЕНЮК), ймовірність настання явищ Ель-Ніньо або Ла-Нінья в березні-травні 2020 року становить 35% і 5%, відповідно.

Однак експерти ВМО прогнозують, що найближчим часом очікується підвищення температури поверхні моря вище середніх значень в значній частині регіонів земної кулі, причому як в тропіках, так і в позатропічних районах.

"Навіть ті місяці, коли немає ефекту Ель-Ніньо, стали теплішими, ніж в минулому, оскільки зміна клімату привела до підвищення температур повітря і поверхні моря. Більше 90% енергії, що утримується парниковими газами, надходить в океани, внаслідок чого тепловміст океанів знаходиться на рекордних рівнях", - резюмував Таалас.

Додамо, що Ель-Ніньо, або Південна осциляція - це коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що надає помітний вплив на клімат.

Джерело.

2ogoloshenya