Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У штаті Мадхья-Прадеш в центральній Індії зграї папуг вже не перший рік знищують врожаї маку на фермах, від якого птахи стали залежними.

Про це повідомляє Вечірній Кам'янець із посиланням на DailyMail.

"Зграї папуг, які, як вважається, пристрастилися до опіуму, знищують посіви на індійських фермах, щоб підтримувати свою химерну звичку", - повідомляють у виданні.

Так, відео записано в штаті Мадхья-Прадеш, на ньому видно, як птахи розривають стручки маку і гарячково відкушують стебла під стручком.

Повідомляється, що папуги навчилися не кричати, нападаючи на опіумні поля. Тому фермери повинні бути постійно пильними, і відлякувати птахів. Для останніх це величезні збитки, так як мак використовують і в медичних, і в кондитерських цілях, і він є дуже дорогою культурою.

Говорячи про дивну поведінку птахів, фахівець з опіуму в садівничому коледжі в Мандсауре, доктор Чундават, розповів, що опіум дає птаху миттєву енергію, майже таку саму, яку відчуває людина випивши чай або каву.

За його словами, як тільки крилаті відчувають це - швидко стають жертвами залежності.

Джерело.

2ogoloshenya