Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Неподалік італійського острова Іск'я місцеві жителі заблокували туристичний автобус, який віз туристів з тих регіонів, де зафіксували спалах коронавірусу.

Місцеві мешканці вирішили заблокували автобус через те, що туристів пускають на острів без жодного скринінгу та вимірювання температури, повідомляє Le Iene.

Таким чином жителів острова вимагають пояснень від місцевої влади. За словами ЗМІ, паніка на острові почалась відтоді, як місцевий префект спочатку заборонив в'їзд туристів, а потім знову дозволив.

"Вчора сюди приїхали автобуси з понад 100 туристами з цих районів (постраждалих від коронавірусу, – ред.). Це не акт расизму, але в цій надзвичайній ситуації потрібні запобіжні заходи", – наголошують жителі острова.

Також протестуючи бояться того, що на острові діє всього одна лікарня. Вони вважають, що у випадку спалаху вона не зможе протистояти епідемії.

Натомість місцева влада запевняє, що ситуація під контролем і причин для паніки нема.

В країні продовжує зростати кількість хворих Коронавірус в Італії: кількість заражених перевалила за сотню на коронавірус. Так, станом на 25 лютого вже відомо про 229 випадків зараження, 18 людей перебувають у реанімації. Через надзвичайну ситуацію із поширенням вірусу в Італії запровадили обмеження пересування у деяких регіонах.

Найбільша кількість хворих в італійських регіонах Ломбардії і Венето.

Італійцям заборонили залишати свої муніципалітети, в'їзд до них також закритий. У муніципалітетах скасували громадські заходи спортивного, культурного, розважального та релігійного характеру. За порушення заборони на пересування передбачається 3 роки ув'язнення.

Натомість Генконсульство України в Мілані тимчасово зупинило прийом громадян та видачу документів.

Джерело.

2ogoloshenya