Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У російському Брянську відчепили вагон потяга "Київ-Москва", в якому їхала китаянка та ще 21 особа, серед яких 13 українців. Усіх відправили в обсервацію задля перевірки на коронавірус, але куди саме — невідомо.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що громадянка Китаю прямувала у Росію цим потягом та перетнула український кордон 20 лютого.

Під час прикордонного оформлення та спілкування з нею прикордонники Сумського загону повідомили її про обмеження щодо пропуску громадян Китаю суміжною стороною, однак жінка вирішила продовжити свою поїздку.

"Крім того, військовослужбовці цікавилися станом її здоров’ям та отримали відповідь, що скарг немає. За зовнішніми ознаками хворою жінка також не виглядала. Додамо, що іноземка днями прибула в Україну з Мінська літаком і під час проходження контролю на кордоні її стан здоров’я занепокоєння не викликав", — заявили у ДПСУ.

Російська сторона повідомила, що громадянка КНР повертатись на територію України не буде у зв'язку з тим, що вона розміщена та перебуває в одному з медзакладів.

"Крім того, за наявною інформацією вагон з іншими пасажирами, які в ньому перебували, знаходиться в обсервації, проте невідомо, де саме", — додали у прикордонній службі.

Повідомляється, що у вагоні під час контролю, окрім громадянки Китаю, перебувала ще 21 особа. 13 з них — громадяни України, у тому числі 2 провідники, 6 громадян РФ і по одному громадянину з Узбекистану та Канади.

Нині Державна прикордонна служба спільно з МЗС, МОЗ та Міністерством інфраструктури намагається з’ясувати деталі ситуації, осіб, які були у вагоні, та де вони зараз перебувають.

В Укрзалізниці повідомили, що за попередньою інформацією, пасажирку із симптомами респіраторного захворювання виявлено під час проходження митно-прикордонного контролю на залізничній станції Суземка (РФ).

"З метою виключення підозри на коронавірус вагон поїзда, у якому подорожувала китаянка, було відчеплено на станції Брянськ", — повідомляє пресслужба компанії.

Основний склад поїзда прибув до кінцевого пункту призначення — міста Москва.

В УЗ додали, що подальші дії щодо процедури повернення поїзда в Україну визначаються. Санітарні заходи будуть забезпечені як щодо бригади, так і щодо рухомого складу поїзда.

Джерело.

2ogoloshenya