Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39
Іран визнає, що не може самостійно розшифрувати інформацію з чорних скриньок літака МАУ, який збили біля Тегерана 8 січня, однак не має наміру передавати їх іншим країнам.

Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф в інтерв'ю NBC.

Міністр стверджує, що відповідно до міжнародних авіаційних правил, Іран мав право проводити розслідування щодо катастрофи літака. Однак Ірану щоб мати можливість розшифрувати інформацію з самописців, Ірану потрібні програмне забезпечення, кабелі та спеціальні знання від США або інших західних країн.

«Ми попросили допомоги. Чому США не допомогли нам? Це гуманітарна проблема. Чому вони не дали нам програмне забезпечення? Чому вони не дали нам свій досвід?» — сказав іранський міністр американському виданню.

«Є ще багато невідомого. Ось чому ми хочемо більше, ніж будь-хто інший, знати, що є в чорній скриньці, щоб знати, що насправді сталося» — додав він.

За словами міністра, зараз із чорними скриньками ніяких робіт не проводять.

«Ми не торкнемося чорних скриньок без присутності всіх зацікавлених сторін» — зазначив Заріф.

Раніше міністр доріг Ірану Мохаммад Есламі заявляв, що чорні скриньки зі збитого літака є одними з основних об’єктів для вивчення інциденту і повинні залишитися в Ірані.

Джерело.

2ogoloshenya