Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Коронавірус може вразити дві третини населення планети, а кількість жертв інфекції - сягнути мільярдів осіб.

Таку думку висловив інтерв'ю консультант ВООЗ, глава Центру статистики і кількісних досліджень інфекційних хвороб університету Флориди Айра Лонджін, передає Bloomberg.

Чи досягне епідемія коронавіруса світових масштабів, буде залежати від ефективності суворого карантину, під яким у Китаї сьогодні знаходяться багатомільйонні міста, як Ухань, який став осередком поширення інфекції.

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус схвалив заходи, що вживаються КНР для перешкоджання поширенню хвороби, вказавши, що вони дають решті світу час для підготовки до боротьби з інфекцією.

У свою чергу Айра Лонджін попереджає про те, що карантин може лише уповільнити поширення вірусу, але не перемогти його.

"Ізоляція пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавіруса і переміщення під карантин людей, з якими вони спілкувалися, не зможуть зупинити поширення", — підкреслює експерт.

Свої оцінки Лонджін засновує на припущенні, що кожен хворий на вірус зазвичай передає інфекцію двом-трьом іншим людям. Простежити за поширенням захворювання буває особливо важко через відсутність експрес-тестів, а також через те, що у деяких носіїв інфекції симптоми хвороби проявляються в приглушеній формі, вказав учений. З ним погоджуються й інші міжнародні експерти в області вірусології.

Джерело.

 

2ogoloshenya