Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Українці, які зараз перебувають в Ухані, підписали згоду на карантин і отримали від держави гроші на товари першої необхідності. За ними мав прилетіти літак 11 лютого, проте цього не відбулося, повідомила у Facebook студентка з України Ірина Чуйко, яка навчається в Китаї.

"Евакуація спочатку мала відбутися наприкінці першого тижня лютого, потім у понеділок, 10 лютого. Потім у ніч з 11 на 12 лютого. В Ухані не ходить громадський транспорт і навіть заборонено приватний. Наше посольство домовилося з китайською транспортною компанією, щоб нас (близько 50 осіб, розкиданих у різних частинах міста), забрали автобуси. Отримали всі дозволи на вивезення іноземних громадян. Ми навіть знали номери автобусів і номери телефонів китайських водіїв і супроводжуючих", - додала студентка.

Чуйко також повідомила, що українці, які хотіли евакуюватися, підписали згоду на карантин на Батьківщині. Також їм виплатила держава невелику матеріальну допомогу для купівлі продуктів і речей першої необхідності.

"І ось всі на валізах. В Україні у новинах передають, що людей евакуюють з Ухані та на них чекають вдома. А вранці 11 лютого нам повідомляють, що літак, спеціальний рейс із Києва за нами не прилетить. І ось тут стало гірко. До цього ми в чатах трохи посміювалися над росіянами, яких забрали на військових літаках без туалету з відром за шторкою.. Але за ними хоча б літак прилетів. А за нами - ні. Не прилетить чарівник у блакитному вертольоті", - засмутилася українка.

За словами українців із Уханя, епідемія не відступає. Ухань повернеться до нормального життя не раніше кінця березня. Більшість країн, за словами Чуйко, евакуювали своїх громадян у перший тиждень лютого. Із Ухані вже вивезли громадян Вануату, Папуа-Нової Гвінеї та Бангладешу.

Ще один українець Святослав Гарасюк, який проживає в Ухані, повідомив, що уряд України щодня змінює дату евакуації. Причому держава виправдовується тим, що немає де поселити повернених із Китаю.

Гарасюк додав, що проживає в гуртожитку, який закрили на карантин. Людей випускають лише в супермаркети, у яких і так катастрофічно не вистачає продуктів.

Джерело.

2ogoloshenya