Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Німецька канцлерка та український президент під час телефонної розмови обговорили безпеку на Донбасі та наголосили на необхідності втілення домовленостей, досягнутих на "нормандському" саміті в Парижі.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) та президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови у вівторок, 11 лютого, обговорили безпекову ситуацію на Сході України.

Як зазначив речник німецького уряду Штеффен Зайберт (Steffen Seibert), Меркель та Зеленський "наголосили на необхідності втілення мінських угод" та домовленостей, досягнутих на саміті лідерів "нормандської четвірки" у Парижі 9 грудня минулого року, йдеться у повідомленні на сайті канцлерки.

У повідомленні про розмову на сайті українського президента також зазначається, що сторони обговорили безпекову ситуацію  на Донбасі та виконнання досягнутих у Парижі домовленостей. Меркель, вказують у пресслужбі Зеленського, "висловила занепокоєння у зв'язку з недотриманням з боку незаконних збройних формувань режиму припинення вогню".

Також співрозмовники обговорили питання щодо визначення трьох додаткових ділянок розведення сил на Донбасі та висловили сподівання, що прогресу в цьому питанні вдасться досягти під час наступної зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 12 лютого.

Крім того, під час розмови ішлося про необхідність продовження персональних санкцій ЄС проти колишніх українських високопосадовців, "які підозрюються у зловживанні державними коштами та скоєнні злочинів під час Майдану", йдеться у повідомленні на сайті президента України.

Джерело.

2ogoloshenya