Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Число випадків онкологічних захворювань у світі за нинішніх тенденцій може збільшиться на 60% в найближчі десятиліття.

«Якщо збережуться існуючі тенденції, в найближчі двадцять років число випадків онкологічних захворювань у світі зросте на 60%», – йдеться в повідомленні ВООЗ з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку, який відзначається щорічно 4 лютого.

Найбільш схильними до зростання кількості ракових захворювань експерти ВООЗ вважають країни з низьким та середнім рівнями доходів громадян. Справа в тому, що такі країни фінансово не спроможні забезпечити громадянам високий рівень профілактики та лікування онкологічних хвороб. Згідно з прогнозом ВООЗ, кількість онкологічних захворювань в таких державах може зрости на 81% найближчими роками.

«Це тривожний сигнал, який спонукає нас до дій по усуненню неприпустимих нерівностей між службами онкологічної допомоги в багатих і бідних країнах», – сказав помічник гендиректора ВООЗ Рен Мінх, він також додав, що «рак не повинен бути смертним вироком ні для кого і ніде».

Для попередження нових випадків онкологічних захворювань ВООЗ закликає активізувати такі заходи, як, наприклад, боротьба з вживанням тютюну, вакцинація проти гепатиту B і скринінг.

«Країни повинні вирішувати проблему вибору методів лікування з урахуванням таких аспектів, як їх вартість, практична здійсненність і ефективність. Перед урядом кожної країни стоїть завдання вибрати належні інноваційні методи лікування онкологічних захворювань», – сказала глава Міжнародного агентства з вивчення раку (МАВР) Елізабет Вайдерпасс.

Джерело.

2ogoloshenya