Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Росії перестали публікувати народні рейтинги Володимира Путіна. Соціологи заявляють, що його популярність серед електорату нестримно знижується, а політологи заявляють, що він невиліковно хворий.

Такі дані наводить НВ.

Державна служба соціології "Фонд суспільної думки" (рос. - "Фонд общественного мнения") оголосила про припинення соцопитувань на тему "За кого б ви голосували на виборах президента, якби вони були найближчої неділі?"

Раніше від аналогічних опитувань відмовилися й інші держструктури. Приватний "Левада-Центр" ще проводить опитування людей, але доволі нерегулярно - раз на декілька місяців.

Раніше дані таких опитувань були гордістю Кремля. За Путіна усі роки його правління були готові віддати свої голоси 65-70% опитаних. Однак останні пів року ці показники почали невпинно знижуватися. Так, за результатами останнього опитування "Фонду суспільної думки", популярність Путіна впала майжу удвічі - до 45%. Ці дані опублікували 19 січня. І це державна служба, яка намагається максимально "підсолодити пілюлю" керівнику країни.

Наприкінці минулого року російські соціологи перестали публікувати результати опитувань із відкритим питанням "Кому з російських політиків ви довіряєте?".

Річ у тім, пишуть ЗМІ, що в такому опитуванні Путіна назвали лише 29% респондентів. Що не дасть йому назвати себе "батьком російської нації", за прикладом казахського єлбаси або туркменського туркменбаші. Для цього йому потрібна підтримка хоча би 80%.

А зараз, вважають ЗМІ, Путіну росіяни не лише не більше не вірять, але навіть на словах не виказують підтримку. Тому й не публікують рейтинги: цим бояться спровокувати можливих заколотників проти чинного режиму.

Окрім того, політологи та експерти відкрито вже заявляють, що Путін невиліковно хворий. Наприклад, політолог Валерій Соловей при цьому посилається на деякі "інформативні джерела". Тож події навколо зміни конституції РФ потрібні лише для того, щоб убезпечити друзів і родичів Путіна після його близької смерті. Уже зараз соціологи кажуть про нього як про покійника: або добре, або ніяк.

Тут більш ніж зрозумілі думки про те, що вже цьогоріч Путін може піти з посту президента.

Джерело.

2ogoloshenya