Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Поліція Лондона оголосила про введення в експлуатацію системи розпізнавання облич, що буде автоматично шукати злочинців на вулицях міста за допомогою камер спостереження.

Поліцейські розробляють спеціальні списки підозрюваних, що у розшуку, на пошук яких буде націлена ця система. У випадку позитивного результату поліцейські підійдуть до підозрюваного й встановлять його особистість, а згодом затримають, якщо ця людина у розшуку.
У списку розшукуваних включать підозрюваних у серйозних злочинах, пов'язаних із застосуванням холодної та вогнепальної зброї й сексуальної експлуатації дітей.
У Лондоні понад пів мільйона камер спостереження. У середньому мешканець столиці Великобританії потрапляє на камери понад 300 разів у день. Значна кількість цих камер належить приватним обличчям та підприємствам й напряму не пов'язані з поліцією. У лондонському метро працює більш ніж 15 тисяч камер спостереження.
Досі у Великобританії не працювали системи розпізнавання облич в режимі реального часу, а камери використовувалися як інструмент для розслідування злочинів як постфактум.

Джерело.

2ogoloshenya