Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Ізраїль погодився передати Росії Олександрівське подвір'я в Єрусалимі в обмін на звільнення громадянки країни Наами Іссахар, засудженої до семи з половиною років загального режиму у справі про наркотики.

Про це повідомляє The Jerusalem Post з посиланням на лист ізраїльської сторони, відправлений три тижні тому, інформує видання Грані.ру.

За інформацією газети, рішення передати Олександрівське подвір'я близькому до Кремля Імператорському православному палестинському суспільству було прийнято 30 грудня. Це суспільство очолює колишній прем'єр-міністр Росії Сергій Степашин. Ізраїль надіслав російській стороні відповідні документи.

За даними The Jerusalem Post, заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов близько тижня тому зустрічався з міністром у справах пенсіонерів і гендерного розвитку меншин Ізраїлю Гілой Гамліель. Як повідомили її помічники, сторони обговорювали помилування Іссахар "на гуманітарних підставах". Богданов прибув до Ізраїлю на початку тижня - за два дні до візиту в країну Володимира Путіна. Заступник міністра встиг ще раз зустрітися з Гамліель.

Зараз Олександрівське подвір'я, права на яке оспорює суспільство на чолі з Степашиним, займає Російське православне суспільство Святої Землі, яке очолює громадянин Німеччини Микола Воронцов-Гофман.

Олександрівське подвір'я знаходиться в Старому місті Єрусалиму, в безпосередній близькості від Храму гробу Господнього. Це археологічний і культурний комплекс, що включає Поріг Судних Воріт (поріг древніх воріт, які, як вважається, Ісус Христос подолав перед стратою), домову церкву імені святого Олександра Невського, музей, фрагменти археологічних розкопок і інші визначні пам'ятки. Землю, на якій розташований комплекс, майбутній російський імператор Олександр III придбав в 1859 році. Комплекс був побудований Імператорським православним палестинським суспільством в 1896 році.

Про те, що Москва і Тель-Авів близькі до вирішення питання про звільнення Іссахар і займаються опрацюванням деталей, ізраїльські ЗМІ повідомили ще 20 січня. Один з можливих варіантів її звільнення - помилування Володимиром Путіним, ще один варіант - передача в Ізраїль для відбування покарання з подальшим помилуванням.

Вирок 25-річній Іссахар виніс 11 жовтня міський суд Хімок. Її затримали 9 квітня цього року в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво", вона летіла транзитом з Делі в Тель-Авів. У багажі у Іссахаре знайшли 9,6 грама гашишу. Вона визнає, що у неї в валізі був гашиш, але заперечує звинувачення в контрабанді - в зоні вильоту аеропорту у неї не було доступу до багажу. 19 грудня Мособлсуд залишив вирок в силі.

Москва пропонувала обміняти Іссахар на затриманого в Ізраїлі за запитом США російського хакера Олександра Буркова, але Ізраїль видав його Штатам.

Джерело.

2ogoloshenya