Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Згадка про катастрофу, в якій загинули 290 людей, пролунала за два дні до аварії літака МАУ.

Президент Ірану Хассан Рухані нагадав про те, як США 1988 року випадково збили іранський пасажирський літак. Це сталося лише за кілька днів до того, як під Тегераном зазнав катастрофи український літак МАУ – наразі версію, що Іран міг ненавмисно влучити в нього ракетою, підтвердили.

"Ті, хто згадує число 52, також мають пам’ятати число 290. # IR655. Ніколи не загрожуйте іранській нації", - написав він 6 січня. 

Зазначимо, 52 – це кількість взятих у заручники американців у посольстві США в Ірані 1979 року під час дипломатичної кризи протягом ісламської революції в країні. Спочатку заручників було більше, але деяких вдалося звільнити. 52 людини утримувалися 444 дні.

Нещодавно, після іранського генерала Касема Сулеймані: хто він такий і чому на нього полювали американці
вбивства Касема Сулеймані та заяв про помсту Тегерана у відповідь, президент США Дональд Трамп пригрозив вразити 52 іранських цілі, роблячи відсилку до кількості цих заручників. 

Хетштег #IR655 стосується рейсу, який 3 липня 1988 року був збитий за кілька хвилин після зльоту з аеропорту Тегерана. Як заявив уряд США, літак помилково був розпізнаний ракетним крейсером Vincennes як винищувач F-14 ВПС Ірану. Загинули всі 274 пасажирів і 16 членів екіпажу, зокрема 66 дітей. 

Джерело.

2ogoloshenya