Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Через нестачу сну жінки стають депресивними і легше дратуються.

Вчені в рамках дослідження з’ясували, чому жінки більше потребують здорового сну, ніж чоловіки. Висновки зроблені британськими фахівцями, що представляють Центр дослідження снів при університеті в Лафборо.

Згідно з висновками вчених, у жінок структура нейронних зв’язків в мозку помітно складніша, ніж у випадку з чоловіками. Представниці прекрасної статі краще справляються з багатозадачністю і проявляють гнучкість у прийнятті рішень.

Однак це супроводжується великою витратою енергії, а для її заповнення потрібнен якісний сон. За оцінками вчених, представники обох статей повинні в добу спати 7-8 годин, але для жінок норма на 20 хвилин більше, ніж для чоловіків.

Різниця спостерігається і в тому, як організм реагує на недосип. Для жінок такий стан більш болючий, вони стають депресивними і легше дратуються. У чоловіків нестача сну зазвичай виражається в зниженні концентрації.

У дівчат, які недосипають погіршується згортання крові, що загрожує закупоркою судин. Жінки частіше чоловіків стикаються з безсонням. За оцінками вчених, дами, які частіше висипаються, демонструють більш високий IQ.

Джерело.

2ogoloshenya