Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що народ Іраку хоче присутності американських військ у країні.

Про це він сказав у інтерв'ю програмі Fox News Sunday, коментуючи слова прем'єр-міністра Іраку Аділь Абдул-Махді, який подав у відставку, про "політичне вбивство" іранського генерала Касема Сулеймані біля аеропорту Багдада.

"Він [Абдул-Махді] є під величезною загрозою з боку того самого іранського керівництва, проти якого ми виступаємо. Ми впевнені, що іракський народ хоче, щоб Сполучені Штати залишалися там і продовжували боротися в антитерористичній кампанії. І ми й далі робитимемо все необхідне, для гарантування безпеки Америки", - сказав Помпео.

Запитання ведучого про те, що США робитимуть, якщо парламент Іраку вимагатиме вивести американські війська з країни (що і сталося через кілька годин після інтерв'ю), Помпео залишив без однозначної відповіді.

"Ми подивимося, що робити, коли керівництво Іраку й уряд ухвалять рішення. Але американський народ може бути впевнений, що ми ухвалимо правильне рішення", - сказав Помпео.

Водночас в інтерв'ю програмі This Week на телеканалі ABC News держсекретар США заявив, що висновки розвідки, на основі яких було прийнято рішення про вбивство Сулеймані, були справедливими.

"Розвідка дійшла недвозначного висновку: не діяти, тобто дозволити Сулеймані й далі планувати його терористичну кампанію, являло б значнішу загрозу, ніж ті заходи, на які ми пішли [днями]", - заявив Помпео.

Він також прокоментував слова Трампа про те, що США можуть завдати ударів по 52 цілях, якщо Тегеран вирішить атакувати американських громадян чи американські об'єкти у відповідь на вбивство Сулеймані.

"Ми заявили іранському режиму: досить. Ви більше не зможете уникнути відповідальності, використовуючи посередницькі сили й думаючи, що ваша країна буде в безпеці. Наші заходи будуть спрямовані проти людей, які приймають рішення, людей, які є джерелом загрози, яка походить від ісламської Республіки Іран", - сказав Помпео.

Нагадаємо, іранський генерал Касем Сулеймані був убитий уночі проти 3 січня за наказом президента США Дональда Трампа внаслідок американського ракетного удару по колоні автомобілів поблизу міжнародного аеропорту Багдада в Іраку. Разом з генералом загинули кілька примітних іракських політиків і воєначальників. Сулеймані очолював елітний підрозділ "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), який здійснює військові й таємні операції за межами Ірану.

Джерело.

2ogoloshenya