Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Трубоукладач "Північного потоку 2" компанія Allseas призупиняє будівництво газопроводу в зв'язку з прийняттям в США військового бюджету, що містить санкції стосовно будівельників проекту, пише Allseas.

Компанія очікує роз'яснень від американської влади.

"Allseas діятиме відповідно до положень законодавства, скорочуючи обсяги робіт, і сподіваючись отримати роз'яснення, що містять необхідні нормативні, технічні екологічні роз'яснення від керівних органів США", - йдеться в заяві Allseas, поширеній уночі в суботу.

Газопровід "Північний потік 2" побудований уже приблизно на 92%. Затримка сталася через владу Данії, яка цієї осені після двох з половиною років тяганини дозволила будувати газопровід у своїй винятковій економічній зоні (на той час газопровід був уже побудований на 2100 км у двонитковому обчисленні при загальній трасі магістралі 2460 км).

Будівництво відновилося в кінці листопада. За підрахунками "Інтерфаксу" на основі даних системи глобального позиціонування морських суден, за цей час трубоукладачі Allseas пройшли ще близько 170 км - близько 100 км на одній і близько 70 км на другій нитці. Протяжність данської ділянки - 147 км.

Раніше повідомлялося, що обидві палати Конгресу США схвалили законопроект про оборонний бюджет на наступний фінансовий рік. Американські законодавці включили в нього положення про санкції щодо компаній, що беруть участь в проекті "Північний потік 2". Санкції торкнуться компаній, що беруть участь в спорудженні газопроводу, а також топ-менеджерів цих компаній, які можуть втратити можливість отримати американську візу і зіткнутися з блокуванням транзакцій, пов'язаних з їх нерухомістю або активами в США.

Раніше в п'ятницю президент США Дональд Трамп підтвердив, що збирається пізніше в п'ятницю підписати оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік. "Я сьогодні підпишу наш закон про бюджет на оборону обсягом $ 738 млрд. Він містить у собі 12 тижнів оплачуваної відпустки з догляду за дітьми, підвищення зарплати нашим військовим, створення космічних сил, стіни на південному кордоні", - написав він у Твіттері.

Джерело.

2ogoloshenya