Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

15 грудня в Іспанії перервали матч "Райо Вальєкано" – "Альбасете" через образи фанатами господарів поля українського нападника Романа Зозулі. Соцмережі відреагували на цю подію.

15 грудня наприкінці першого тайму матчу другого дивізіону чемпіонату Іспанії "Райо Вальєкано" – "Альбасете" вболівальники господарів поля скандували "Zozulya puto nazi" – "Зозуля – й...баний нацист". Через це арбітр зупинив гру, на другий тайм гравці "Альбасете" відмовилися виходити. На момент зупинки рахунок у матчі був 0:0.

Соцмережі обговорюють цей інцидент. "ГОРДОН" зібрав найцікавіші коментарі.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко назвав подію ксенофобією, розпалюванням міжнаціональної ворожнечі і грубим хуліганством.

"Образи, які лунали на адресу нашого співвітчизника й відданого патріота України, мають стати об'єктом ретельного розслідування з боку іспанської поліції. Ксенофобії, расизму та іншим проявам нетерпимості не місце на трибунах, як і будь-де. Романе, Українська асоціація футболу й уся Україна підтримують тебе. Слава Україні!" – написав Павелко.

Коментатор ресурсу Megogo Вадим Скічко запитує, чим образи з боку фанатів "Райо Вальєкано" на адресу Зозулі кращі/гірші за вияви расизму?

Скічко написав, що може пояснити всім зацікавленим, чому Зозуля не нацист, навіть фанатам "Райо Вальєкано".

Ексгравець збірної України Євген Левченко написав: "Ми не можемо терпіти такі речі, які сталися із Зозулею у грі. Ганьба тим уболівальникам "Райо Вальєкано", які використовують образливі слова проти гравця".

Колишній ведучий програми "Проспорт" на телеканалі "1+1" Євген Зінченко вважає Зозулю професіоналом, лідером і патріотом.

"Кожна із цих рис його особистості може бути прикладом для захоплення, а не причиною для люті чи цькування. Підтримаємо Романа та "Альбасете" і подякуємо клубу за позицію та підтримку українця", – написав Зінченко.

Головний тренер "Альбасете" Луїс Мігель Раміс після інциденту написав: "Пишаюся нашим щитом. Пишаюся нашими гравцями. Завжди з ними".

Перша ракетка України Сергій Стаховський вважає, що жителі Каталонії абсолютно правильно хочуть незалежності: "Я б теж не хотів жити в одній країні з фанатами "Райо Вальєкано".

Український гравець іспанського "Леганеса" Василь Кравець підтримав Зозулю: "Ми всі – Зозуля. Україна з тобою, мій друже. Слава Україні!"



Джерело.

2ogoloshenya