Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Британські медики з Астонського університету провели дослідження і виявили, що дев’ять з десяти косметичних засобів для нанесення макіяжу забруднені потенційно смертоносними мікробами. Йдеться про кишкову паличку і стафілокок.

Фахівці під мікроскопом розглянули кілька засобів з косметички: помаду, блиск для губ, олівці для очей, туш для вій, а також спонж і кисті для нанесення макіяжу.

З’ясувалося, що найнебезпечнішими для їхніх власниць виявилися саме спонжі або б’юті-блендери. Причому це стосується як використаних, так і нових засобів. Концентрація небезпечних для людини мікробів на спонжах склала понад мільйон бактерій на мілілітр – це набагато більше, ніж на будь-яких інших косметичних засобах.

Учені провели опитування і з’ясували, що 93% б’юті-блендерів ніколи не мили і не очищали, навіть якщо ті падали на підлогу під час використання. Фахівці нагадали, що спонжі створюють ідеальне середовище для розмноження бактерій за рахунок того, що на них залишається волога і різні поживні речовини, повідомляє «Бі-бі-сі».

Джерело.

 

2ogoloshenya