Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На горі Афон у Греції, куди пускають лише чоловіків, знайшли кістки жінки.

Дослідницю скелетів Лауру Вінн-Антікас запросили оглянути кістки, виявлені під кам'яною підлогою візантійської каплиці Св. Афанасія. Серед кісток були передпліччя, гомілка і крижі, які по своїй морфології дуже нагадували жіночі. Вони помітно відрізнялися від чоловічих за товщиною, повідомляє "Вокруг света".

Вчені кажуть, що кістки з каплиці були поховані вдруге. Їх перенесли з оригінальних гробниць з особливою ретельністю. Представники монастиря Пантократора, до якого і відноситься каплиця Св. Афанасія, запропонували провести радіовуглецеве датування останків.

Якщо кістки справді належать жінкам, це може викликати багато запитань. Жінок не пускають на півострів Афон з Х ст.

Реставратор Файдон Хаджіантон розповів, що під час піратських набігів і ворожих вторгнень монахи могли впускати до себе жінок. Існує легенда про сербського короля, який привів свою дружину на Афон. На півострові її всюди переносили і ніколи не дозволяли наступати на землю.

Історикам завжди важко встановлювати інформаію про поховання, які переносили з місця на місце. Поховані були досить значними, бо їх поховали в такій важливій каплиці. Чому вони були перенесені зі свого первісного місця поховання, залишається загадкою.

Дослідження кісток може зайняти три місяці. Буде потрібно провести аналіз ДНК, щоб визначити, чи дійсно кістки належать жінкам.

Джерело.

2ogoloshenya