Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Чоловік, який дитиною пережив Голокост, жив на самоті.

80-річний чоловік помер у четвер, 12 грудня, від гіпотермії. Він проживав один в своїй квартирі в Нетанії.

Як розповіли в Службі швидкої допомоги, парамедики виявили літнього чоловіка на підлозі. Він був без свідомості, температура його тіла була вкрай низькою. До лікарні "Ланіадо" його не довезли: чоловік помер по дорозі.

Парамедик Оріан Лукач додав, що чоловік страждав від явних ознак гіпотермії.

Також стало відомо, що помер чоловік дитиною пережив Голокост. Нікого з близьких у нього не було.

Депутат кнесету Іцик Шмуль, реагуючи на цю трагедію, нагадав, що щорічно в Ізраїлі вмирають люди похилого віку від переохолодження. За його словами, люди похилого віку відмовляються від опалення через те, що у них не вистачає грошей на оплату рахунків за електрику.

Чому в теплому Ізраїлі може трапитися гіпотермія

Прийнято вважати, що переохолодитися можна тільки в холодних країнах. Це абсолютно не так. Гіпотермія може наступити і в Ізраїлі, якщо людина одягнена не по погоді або знаходиться в дуже холодному приміщенні.

Основні ознаки: зміна свідомості, неадекватну поведінку і непродуманість дій, тремтіння рук і ніг, повільний або нерітмічний пульс, погіршення моторики, уповільнене дихання, блідість або синява шкірних покривів.

Для профілактики гіпотермії рекомендується зберігати в приміщенні температуру не нижче 20 - 24 градуси.

Для того, щоб обігрів був ефективний, рекомендується гарненько закрити вікна, двері. Разом з тим необхідно час від часу провітрювати
приміщення і забезпечити надходження свіжого повітря.

Одягатися потрібно тепло і зручно, в кілька шарів одягу, але так, щоб теплий одяг не обмежувала рухів. Вранці важливо одягнутися тепло, так як організм все ще недостатньо активний після ночі. Вночі, під час сну, слід сховатися відповідним ковдрою, надіти теплий одяг і шкарпетки. Рекомендується фланелевою постільна білизна та обігрів кімнати.

Рекомендується частіше відвідувати взимку одиноких літніх родичів і сусідів, перевіряти температуру у них в кімнаті, наявність теплого одягу та можливості пересуватися. Якщо в холодному приміщенні людина багато годин лежить без руху, гіпотермія може призвести до летального результату.

Джерело.

2ogoloshenya