Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв запропонував Євросоюзу визнати "помилки", оголосити "перемир'я" і закінчити "війнушку" з Росією.

Про це він сказав під час спілкування з російськими журналістами в прямому ефірі, пише УНІАН.

"Зараз в Європейській комісії нова команда, вона поки що не обтяжена всякими різними колишніми рішеннями, принаймні, щодо особистої відповідальності за них. У них є шанси це виправити, якщо вони того захочуть. Не ми цю війнушку почали та не нам її завершувати. Вони самі повинні оголосити перемир'я, тоді все можна повернути в нормальне русло", - вважає Медведєв.

"Думаю, що все ж потрібно набратися мужності, визнати деякі помилки й вийти вже в площину нормальних відносин, нормалізації цих відносин" - наголосив він.

Медведєв заявив, що Москва готова будувати окремі відносини з країнами Європи, якщо ті не готові розв‘язувати проблеми спільно.

"Ми готові наші відносини з європейськими країнами вибудовувати та на двосторонньому треку, нічого такого надскладного тут немає", - сказав він і додав, що в ЄС рішення ухвалюються колегіально.

"З Європейським Союзом, не кажучи вже про США, у нас не найкращий період. Я нещодавно зустрічався з рядом моїх колег з Європейського Союзу, кажу: "Послухайте, хлопці, дивіться, що ви робите, ввели санкції, самі ж від них страждаєте, втратили там близько 100 мільярдів євро, а деякі ще там 200, і ми, звісно, втратили, але ви навіть не хочете зустрічатися". Кому від цього краще? Ви сказали, що ми з вами дружити не будемо і спілкуватися не будемо, але це на рівні Європейської комісії, а у двосторонньому порядку нібито можна", - сказав Медведєв.

"Це доволі дивна історія, особливо з урахуванням того, що в ЄС рішення ухвалюються в ряді випадків у Брюсселі, це колегіальні рішення, розраховані на всі країни Євросоюзу, тому політика короткозора, але впевнений, вона все одно рано чи пізно закінчиться спільним примиренням", - додав він.

При цьому Медведєв наголосив, що в історичній перспективі він оптиміст.

"Все буде добре в історичній перспективі. А зараз буде складно. Просто людство взагалі зникло б, якби в остаточному випадку в історичній перспективі не було би все добре. Я думаю, що і торговельні війни закінчаться, і всілякі обмеження буде знято, але нам потрібно жити зараз", - сказав Медведєв.

Джерело.

2ogoloshenya